#Loods32 organiseert ieder jaar een aantal projecten. Deze projecten komen voort uit een urgentie die in de samenleving aanwezig is. We zijn begonnen met exposities in onze tentoonstellingsruimte, een grote loods op een industrieterrein in Lelystad. Dit heeft ook de naam #Loods32 gegenereerd. Na verloop van tijd zijn wij ons meer gaan richten op buiten projecten of een combinatie hiervan. Wij willen kunst en de kunstenaars een onlosmakelijk onderdeel van onze samenleving laten zijn. Bij buitenprojecten krijgen alle passanten met ons project te maken. 


Goes-Oost, community art

flyer samen schilderen

Zaterdag 20 augustus 13.00 - 16.00 uur     

Jacob Klaaijsenstraat 27 Goes - Oost

Gratis activiteit, aanmelden niet nodig.

 

Kom je mee doen?

Midden in de schoolvakantie kan jij mee schilderen aan het grote picknick-kleed van de Verzetshelden buurt in Goes. 

Alle kinderen en volwassenen in de wijk rondom de Jacob Klaaijsenstraat Goes-Oost nodigen we uit om mee te doen.

HUBSA-AIR/Verzetsheldenbuurt

lokatie en eerste uitnodiging HUBSA_AIR
Een AITW-HUBSA-AIR is een unieke verblijfplaats welke onderdeel uitmaakt van het fotoproject van André Smits ARTISTINTHEWORLD. Deze HUBSA-AIR's worden op diverse plaatsen in het wereldwijde netwerk ingericht. De vorm kan per locatie verschillen, het kan een caravan of woonwagen zijn, maar ook een tiny-house, appartement, hotelkamer of atelier. In alles ademen deze plekken de sfeer van ARTISTINTHEWORLD: het uiterlijk is kenmerkend door de zwart-wit schilderingen zoals ik die ik al jaren voor ARTISTINTHEWORLD maak. Een AITW-HUBSA-AIR is een ruimte die tegelijkertijd woon- en werkplaats op mijn reizen is. Een HUBSA-AIR zal altijd in beweging zijn als presentatieplek waar de laatste ontwikkelingen van het project te zien zijn. Daarnaast kan het multifunctioneel gebruikt worden als artist in residence verblijf, expositieruimte of podium. De nomadische aspecten van ARTISTINTHEWORLD komen samen in AITW-HUBSA-AIR, het zijn shelters, veilige onderkomens in het woeste landschap van de kunst. ARTISTINTHEWORLD is de ideale manier om in contact te komen met veel bijzondere kunstenaars overal ter wereld en deze uit te nodigen voor een verblijf. Verbinden is altijd een belangrijk onderdeel van het werk. HUBSA-AIR staat ook voor gratis! Dat is belangrijk in een tijd waarin vooral het grote geld bepaald wat er gebeurt. De enige voorwaarde voor een verblijf is dat een kunstenaar verslag doet in een logboek en op de website. Een internationaal instituut dat functioneert als levend kunstwerk, altijd en overal te volgen, updated en live op sociale media.

Slot expositie

flyer slot expositie

Meer dan 150 borden en vlaggen van 140 voornamelijk Zeeuwse kunstenaars hebben ons afgelopen zomers met elkaar verbonden.
Schoonheid en Troost was te ervaren in Middelburg, Goes, Vlissingen en Terneuzen op de Boulevards in deze steden.

Wij sluiten de Boulevards van Schoonheid en Troost 2020-2021 af met een presentatie in Goes van alle bordjes van de vier Boulevards en de vlaggen van de twee locaties.
Galerie van den Berge stelt daarvoor gedurende twee wekenhaar ruimte beschikbaar.

Boulevard van Schoonheid en Troost Goes

flyer Goes

Welkom op deze Boulevard van Schoonheid en Troost. Op 26 borden en 3 vlaggen is het werk te zien van kunstenaars uit deze regio. Onder ieder bord vindt u de titel van het werk en de naam van de kunstenaar met een mailadres om contact te maken. Deze boulevard is een initiatief van de stichting decreet-concreet en #Loods32 in samenwerking met Galerie van den Berge. Wij hopen dat u hier vooral geniet van de kleuren, vormen en zonnestralen die de kunstwerken tevoorschijn brengen in deze roerige tijd.

Boulevard van Schoonheid en Troost Terneuzen

Boulevard Terneuzen

 

De Boulevard van Schoonheid en Troost Terneuzen is ingericht met de beelden van het Vlaams Kunstenaarscollectief Jozef Pannecoucke en met de borden en vlaggen van Schoonheid en Troost onder coördinatie van Ramon de Nennie (decreet/concreet) en Iris v't Bosch (#Loods32). Wij zijn onze partners veel dank verschuldigd. Onze dank gaat eveneens uit naar de gemeente Terneuzen en de provincie Zeeland voor hun financiële steun om deze tentoonstelling mogelijk te maken.